Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Het werk

John Pawson's carriŤre kwam geleidelijk aan op gang in het begin van de jaren 1980, met een aantal kleinschalige projecten waaronder een piepklein appartementje in Londen voor de schrijver Bruce Chatwin. Het contrast van deze "gereduceerde" ontwerpen met de gangbare esthetische trends van die tijd was overduidelijk: hier waren ontwerpen die hun wortels hadden in de uitdrukkingen van eenvoud die steeds aanwezig waren geweest in zowel oosterse als westerse tradities.

In het midden van de jaren 1990 veranderde het karakter van John Pawson's werk voor altijd door twee cruciale commerciŽle opdrachten: voor de Cathay Pacific Wing van de Chek Lap Kok vlieghaven in Hong Kong en voor de eerste Calvin Klein winkel in Manhattan. In 2004 kende zijn benadering van design Ė vaak beschreven als zijnde monastisch Ė een hoogtepunt in de inhuldiging van een nieuw klooster in Bohemen, voor een gemeenschap van cisterciŽnzer trappistenmonniken. Twee jaar later werd een door hem ontworpen brug in de Koninklijke Botanische Tuinen Kew in Londen voor het publiek opengesteld.

Huizen en de objecten erin blijven het middelpunt van zijn werk, in heel uiteenlopende omgevingen, zoals landelijk Zweden, stedelijk Tokyo en centrum Los Angeles. Pawson's eigen woning in Londen illustreert perfect zijn overtuiging dat de huiselijke ruimte zonder compromissen zo gemodelleerd kan worden dat ze de rituelen van het dagdagelijkse leven reflecteert en ondersteunt.