Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

De beste materialen

Het Demeyere kookgerei is gemaakt met als basismateriaal het fijnste roestvrij staal dat ook in de medische wereld wordt gebruikt. De beste kwaliteit van roestvrij staal, 18/10 of SAE 304, is een legering die 18% chroom, 10% nikkel(*) en 72% ijzer bevat. Roestvrij staal is niet alleen een materiaal met een hoge corrosieweerstand; het is ook een zeer sterk materiaal dat goed weerstand biedt aan vervormingen en dat veilig is voor de gezondheid.

Roestvrij staal is echter een materiaal met een zeer slechte warmtegeleidbaarheid, waardoor het een ideaal isolerend en energiebesparend materiaal is voor de wanden van kookpotten of -pannen waarin gerechten met veel vloeistof worden gemaakt, maar niet aan te raden is voor de bodem van de pot of pan. Door die niet optimale warmtegeleiding vertoont een gewone roestvrijstalen bodem zeer grote temperatuursverschillen, waardoor goed koken en braden - zonder aanbranden - zeer moeilijk wordt. Onder de bodem in roestvrij staal wordt daarom een warmtegeleidende bodem aangebracht die de warmte van de bodem eerst gelijkmatig verspreidt alvorens ze in contact komt met het roestvrij staal van de pan zelf en dus met het voedsel.

Demeyere gebruikt koper voor zijn InductoSeal bodem en zuiver aluminium voor de InductoBase en het 7-PlyMaterial. Beide materialen zijn goede geleiders (koper iets beter dan aluminium) en zorgen ervoor dat het kookgerei snel en gelijkmatig opwarmt. De warmtegeleidende laag moet dik genoeg zijn. Hoe beter de geleider, hoe dunner de laag. Een koperen bodem mag dus dunner zijn dan een bodem uit zuiver aluminium.

Naast roestvrij staal, koper en zuiver aluminium maakt Demeyere ook gebruik van zilver. In de speciale InductoSeal sandwichbodem wordt zilver gebruikt om de verschillende lagen goed aan mekaar te hechten.

(*) Al onze producten zijn geschikt voor mensen met een nikkelallergie.