Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Grillen

Eten klaarmaken op een metalen rooster of grillplaat en dit boven een directe hittebron zoals bv. houtskool of een fornuis wordt grillen genoemd. Grillen is de laatste jaren bijzonder populair geworden omdat het u toelaat in de buitenlucht te koken en ook omdat het een snelle en caloriearme methode is. Dankzij de Demeyere-grillpan kan u nu ook binnenshuis grillen.


Tip

grillen zonder olie: Pan voorverwarmen op hoge stand van het fornuis. Na 20 tot 30 seconden met een vork enkele druppels water laten vallen in de pan. Wanneer de druppels neervallen en onmiddellijk bolletjes vormen die rondspringen in de pan is de juiste temperatuur bereikt. Op dat moment eerst de energiebron met ± 50% verminderen en pas daarna het vlees in de pan leggen. In het begin zal het vlees zich vasthechten op de bodem (dichtschroeien van de poriën), maar stilaan zal het vanzelf loskomen. Dan het vlees omdraaien en hetzelfde procédé herhalen.