Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Stomen

Bewust opteren voor 'koken met stoom' bewijst een streven naar het absolute hoogtepunt van culinaire genoegens. Stomen garandeert het behoud van de subtiele aroma's, de eigen volle smaak en de natuurlijke kleur van de producten/ingrediŽnten. Op de koop toe worden de mineralen en vitaminen optimaal behouden en zijn alle gerechten licht verteerbaar.


Tips

  1. Daar bij 'koken met stoom' de smaakstoffen optimaal behouden blijven hoef je geen zout toe te voegen. Als je toch zout wenst toe te voegen doe het dan na het koken.
  2. Al dan niet diepgevroren kant-en-klare gerechten kan je gemakkelijk opwarmen in de stoomkoker.
  3. Om kalkaanslag te bestrijden - na het bereiden - reinigen met azijn.
  4. Kies ingrediŽnten van de beste kwaliteit. Bij stoomkoken kan men niets verbergen. Als het voedsel flauw van smaak is wanneer het rauw is, zal het ook flauw smaken na het stomen!