Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Bakken en braden

Bakken en braden is het verhitten van voedsel op temperaturen boven de 180įC waarbij tegelijk de oppervlakte uitdroogt en de waterinhoud binnenin stelselmatig vermindert in de richting van de kern. Hierdoor wordt smaak en kleur toegevoegd aan de braadzijde.

Demeyere is ervan overtuigd dat bakken best gebeurt in een bakpan zonder anti-aanbaklaag. Met de juiste bak/koekenpan en volgende baktips bekomt u het beste resultaat:

  1. Doe olie, boter of margarine in de pan en zet het kookvuur op een hoge instelling.
  2. Voordat de boter bruin wordt of de olie begint te roken vermindert u de intensiteit van het vuur met 30 tot 50%, afhankelijk van het type fornuis en het vermogen.
  3. Wacht een tiental seconden en leg het voedsel in de pan.
  4. Wanneer de poriŽn zijn dichtgeschroeid (na +/- 1,5min) komt het voedsel vanzelf los en kan u het omdraaien.