Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Thermolon™ Granite

Thermolon™ Granite is niet zomaar een antikleeflaag: het is een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele antikleeflagen. Thermolon™ Granite is immers PTFE-vrij, gebruikt geen PFOA als grondstof, laat geen giftige gassen vrij bij het bakken op hoge temperatuur en weerstaat in hoge mate oververhitting. Voor de productie van deze nieuwe antikleeftechnologie is – vergeleken met een traditionele antikleeflaag – twee keer minder energie vereist, wat een vermindering van de CO2 uitstoot oplevert van maar liefst 60%. De keramische coating heeft een merkelijk hogere hittebestendigheid en combineert perfecte antikleefeigenschappen met gebruiksgemak.

Bakken van delicate ingrediënten

Dankzij de goede antikleefeigenschappen van Thermolon™ Granite en de optimale warmtegeleiding van de Demeyere technologie, zijn de pannen met deze antikleeflaag geknipt voor het kort bakken van ‘gevoelige’ producten zoals verse ganzenlever, fijne vissoorten (bijv. staartvis), Sint-Jakobsvruchten enz. Ook sauteren van fijne groenten met weinig vetstof, zoals bijvoorbeeld boschampignons, lukt perfect.

Energiebesparend

De combinatie van een Demeyere pan die de warmte zeer goed geleidt en een ecologisch verantwoorde én uitstekende antikleeflaag maakt van de pannen van Demeyere met Thermolon™ Granite een product dat niet in je keuken mag ontbreken. Je spaart energie en het milieu tegelijkertijd.

Enkele onderhouds- en gebruikstips voor producten met antikleeflaag