Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Wokken

De Chinese keuken wordt door velen als de beste in de wereld beschouwd.  Het is zeker de oudste en een volwaardige en verfijnde keuken met een traditie van meer dan 3000 jaar. De voorbereiding van het voedsel is zeer belangrijk en het koken zelf gebeurt zeer snel en met weinig vocht. Het resultaat is erg voedzaam en heel smakelijk. Het zeer snel omdraaien  en roeren van de ingrediënten in een weinig olie in een zeer heet recipiënt noemt men in het Nederlands “roerbakken”, in het Engels “stir-frying” en in het Chinees de “chao” of “chow” methode. Deze methode wordt gebruikt voor het bereiden van groenten, vlees, gevogelte en vis. 

De wok is een relatief dunne, halfronde pan van 25 tot 40 cm diameter. Hij wordt gebruikt in alle oosterse landen. Soms noemt men hem ook "karachi","kuali" of ook nog "wajan". Meestal is hij vervaardigd uit staal, aluminium, gietijzer of gietaluminium (met of zonder antikleeflaag), soms ook uit roestvrij staal. Al deze materialen geven min of meer goede resultaten, maar vertonen toch één of meerdere nadelen.

De moderne wok van Demeyere werd ontworpen om af te rekenen met al de nadelen van de andere materialen en toch optimaal te voldoen aan wat van een ideale wok verwacht wordt. We overlopen hieronder even de voordelen van deze ideale wok: