Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.


Teppanyaki/Plancha

Grotere stukken vlees of vis of grotere hoeveelheden voedsel bak je best op de Teppanyaki/Plancha. Zet de plaat op twee vuren van het fornuis of in de oven. Zo bereid je bijvoorbeeld heerlijke ‘gamba’s à la plancha’ of bak je meerdere steaks, zeetongen, groenten, kleine hapjes enz. Met de Japanse ‘teppanyaki’ methode bak je in reepjes gesneden vis, vlees, groenten,... met een weinig vetstof kort aan om daarna af te werken met een marinade of (stroperige) saus.

Demeyere biedt twee afmetingen aan: een kleine teppanyaki, gastronorm 2/3 (35,4 x 32,5 cm) en een grote teppanyaki, gastronorm 1/1 (53 x 32,5 cm). De grote plaat kan je zelfs in twee kookzones verdelen: plaats de plaat op twee pitten van het fornuis (een grote en een kleine) en zet de pitten op verschillende warmteniveaus. Bak de ingrediënten kort aan op de hete zone en schuif dan de bereiding door naar de minder warme zone om te laten garen of warm te houden.

De teppanyaki/plancha van Demeyere zijn gemaakt van 7-lagenmateriaal tot aan de rand (4 mm) en zijn afgewerkt met de Silvinox oppervlaktebehandeling. Geschikt voor alle fornuizen, inclusief inductie.