Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

De man

Reeds meer dan 25 jaar ontwerpt John Pawson gebouwen en objecten, met opdrachten op vier verschillende continenten voor heel diverse klanten. Hij heeft daarbij een waaier aan projecten van diverse omvang gerealiseerd. Vanaf het begin vertoonde zijn benadering van de architectuur gelijkenissen met de kunststroming van het Minimalisme. Duidelijker, misschien, is het te beschrijven als een attitude tegenover ruimte, licht en evenredigheid.

John Pawson groeide op in Yorkshire in het noorden van Engeland en had vier oudere zussen. Na het voltooien van zijn studies ging hij aan de slag in het textielbedrijf van zijn ouders, vooraleer hij naar Japan verhuisde waar hij vier jaar zou verblijven. Hij gaf er Engelse les en reisde doorheen het land tot hij tenslotte in Tokyo terechtkwam voor een bezoek aan de studio van de Japanse ontwerper Shiro Kuramata. Kort na zijn terugkeer naar Londen schreef hij zich in bij de Architecture Association, maar vertrok reeds na een korte studeerperiode om zijn eerste opdrachten uit te voeren.

Hoewel zijn werk beschreven wordt als zijnde "abstract", is het ontegensprekelijk geworteld in het nauwkeurig vatten van de essentie van het dagelijkse leven. Of het nu gaat om een huis, winkel, galerij, brug, klooster of kookpot, voor Pawson bestaat de ultieme uitdaging altijd hierin: hoe mensen, ruimte en objecten met elkaar in harmonie kunnen gebracht worden.