Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

ControlInduc®: gedaan met oververhitten!

Bakken doe je op een temperatuur tussen 170 en 230°C. Boven 250°C raken boter en olie oververhit en begint het voedsel te carboniseren. Om deze risico’s te vermijden, ontwikkelde Demeyere pannen en woks voorzien van ControlInduc, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductiefornuizen.

Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Wanneer men dan koud voedsel in de pan legt, zoals een stuk vlees of wat pannenkoekendeeg, zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductor opgedreven, zonder tussenkomst van de gebruiker. Zelfs als men een pan urenlang leeg laat staan op een inductieplaat zal de pan niet oververhit raken.

Een inductiekookplaat heeft nood aan een magnetische stof in de bodem om warmte te creėren. Bij niet-magnetische materialen (bijvoorbeeld koper, aluminium) zal het recipiėnt niet warmen op de inductor. Het magnetische materiaal dat Demeyere gebruikt in de buitenlaag van de ControlInduc producten heeft zeer speciale eigenschappen. Het is een unieke superlegering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest het materiaal zijn magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductieplaat om de energie te verminderen. Wanneer men koud voedsel in de pan legt, daalt de temperatuur van de pan en worden het magnetisme en bijgevolg de energie weer opgedreven. Het gebruikte materiaal zal deze buitengewone eigenschappen nooit verliezen, zelfs niet na jarenlang gebruik.


Belangrijke punten:

ControlInduc is een veiligheidssysteem. De intensiteit van de kookplaat moet nog steeds aangepast worden naargelang het kookproces en de gebruikte ingrediėnten. ControlInduc vermijdt alleen oververhitting.

Gebruik nooit scherpe voorwerpen in een pan met antikleeflaag. Vandaag de dag bestaan er heel wat producten in synthetische materialen die de antikleeflaag niet beschadigen.

Om de antikleefeigenschappen maximaal te behouden, reinigt u de pan eenvoudig met een beetje afwasmiddel en een zacht doekje. Gebruik nooit schuursponsjes of schurende middelen. Ook wordt afgeraden de pan in de vaatwasser te reinigen.

Bij gebruik in een professionele omgeving vermijdt ControlInduc verlies aan opwarmtijd en zorgt voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting.


De ControlInduc producten hebben een volle roestvrijstalen greep en bestaan in 2 uitvoeringen:

ControlInduc Duraslide Ultra: meerlagenmateriaal tot aan de rand (3 – 3,3 mm) met speciale legering, met Duraslide Ultra antikleeflaag, Silvinox oppervlaktebehandeling.

ControlInduc: meerlagenmateriaal tot aan de rand (3 – 3,3 mm) met speciale legering, zonder antikleeflaag, Silvinox oppervlaktebehandeling.