Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.


ControlInduc®: gedaan met oververhitten!

Zelfs op maximale kracht is het de bak/koekenpan zelf die de temperatuur regelt (max. 250°C/485°F).

Heel wat consumenten en chefs ondervinden vaak problemen in het regelen van de juiste temperatuur voor het bakken van vlees, vis of pannenkoeken. Wanneer het voedsel oververhit raakt, verbrandt het en blijft het plakken aan de bodem van de pan. Een product met antikleeflaag zal voorkomen dat het voedsel blijft plakken, maar vanaf bepaalde hoge temperaturen zal de coating afbreken en zijn antikleefeigenschappen verliezen.

Demeyere produceerde de eerste pannen voorzien van het systeem ControlInduc dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductieplaten. Zelfs op volle kracht zal de pan zelf de temperatuur regelen. Deze producten zijn verkrijgbaar met antikleeflaag (ControlInduc Granite) of zonder antikleeflaag (ProControl).

Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Vervolgens zal automatisch berekend worden hoeveel kracht nodig is om deze temperatuur te behouden of om warmte te compenseren die verloren gaat in de lucht of in het voedsel.