Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

ControlInduc® Duraslide Ultra

ProControl wok zonder deksel


Wok ControlInduc®

Gedaan met oververhitten. Zelfs op maximale kracht is het de wok zelf die de temperatuur regelt (max. 250°C).

Heel wat consumenten en chefs ondervinden vaak problemen in het regelen van de juiste temperatuur voor het bakken van vlees of vis. Wanneer het voedsel oververhit raakt, verbrandt het en blijft het plakken aan de bodem van de pan. Een product met antikleeflaag zal voorkomen dat het voedsel blijft plakken, maar vanaf bepaalde hoge temperaturen zal de coating afbreken en zijn antikleefeigenschappen verliezen.

Demeyere produceerde de eerste woks voorzien van het systeem Controlinduc dat de maximale temperatuur beperkt tot 250°C op inductieplaten. Zelfs op volle kracht zal de wok zelf de temperatuur regelen.

Tot aan +/- 220°C zal het product met Controlinduc normaal opwarmen zoals elke andere wok, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Vervolgens zal automatisch berekend worden hoeveel kracht nodig is om deze temperatuur te behouden of om warmte te compenseren die verloren gaat in de lucht of in het voedsel.

Voor meer info klik hier