Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Bakken en braden

Bakken en braden is het verhitten van voedsel op temperaturen boven de 180įC waarbij tegelijk de oppervlakte uitdroogt en de waterinhoud binnenin stelselmatig vermindert in de richting van de kern. Hierdoor wordt smaak en kleur toegevoegd aan de braadzijde.

Demeyere is ervan overtuigd dat bakken best gebeurt in een bakpan zonder anti-aanbaklaag. Met de juiste bak/koekenpan en volgende baktips bekomt u het beste resultaat:

  1. Doe olie, boter of margarine in de pan en zet het kookvuur op een hoge instelling.
  2. Voordat de boter bruin wordt of de olie begint te roken vermindert u de intensiteit van het vuur met 30 tot 50%, afhankelijk van het type fornuis en het vermogen.
  3. Wacht een tiental seconden en leg het voedsel in de pan.
  4. Wanneer de poriŽn zijn dichtgeschroeid (na +/- 1,5min) komt het voedsel vanzelf los en kan u het omdraaien.

Het assortiment bak/koekenpannen van Demeyere is opgesplitst in Gouden, Zilveren en Grijze pannen. Bent u als hobbykok veel bezig met bakken en braden, en stelt u daardoor hoge eisen aan uw kookmateriaal, dan raadt Demeyere u de Gouden of Zilveren bak/koekenpannen aan. De Grijze bak/koekenpannen zijn dan weer de ideale pannen om mee te starten. Alhoewel alle producten van Demeyere geschikt zijn voor inductie, heeft Demeyere tenslotte ook een uniek 'Gouden' product ontwikkeld voor inductie: ControlInduc.

Alle producten zijn zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Op elke pan past een deksel en de grepen blijven voldoende koel, nu nog kiezen...