Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Excalibur® coating

De Excalibur antikleeflaag heeft zeer goede antikleefeigenschappen en is toch hard. Excalibur is gebaseerd op een bijkomende harde laag roestvrij staal tussen het roestvrij staal van de pan en de teflonlaag. Ze is veel harder dan de traditionele antikleeflagen (die op een aluminium tussenlaag zijn gebaseerd), echter niet geschikt voor gebruik van mes en vork. De vier stappen van het Excalibur coating-process:

1. De oppervlakte wordt eerst ruw gemaakt, zodat de andere bestanddelen van het coating-proces zich beter kunnen vasthechten.

2. Daarna komt het belangrijkste deel: gloeiend hete deeltjes van een speciaal roestvrij staal worden over de ruwe oppervlakte gesproeid.

3. De deeltjes koelen af, worden hard en hechten zich aan de oppervlakte. Ze vormen zo een reeks van "toppen en dalen" die een permanente basis vormen voor de antikleeflaag.

4. Verschillende lagen van harde fluoropolymeren vullen de "valleien" en bedekken de "toppen" en worden voorgoed op hun plaats gehouden door de speciale roestvrij stalen "toppen".