Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Gebruiksaanwijzing

• Laat liever nooit zeer zure voedingsmiddelen zoals mayonaise, zuivere citroen, azijn of zeer zout water in uw kookpot voor meer dan 6 uur. Zeer zure of verzuurde voedingsmiddelen kunnen een ongewenste verkleuring veroorzaken in de kookpot indien deze daaraan voor zeer lange tijd wordt blootgesteld.

• Indien uw recept het gebruik van zout nodig heeft, raden we aan om altijd eerst het water op te warmen vooraleer u zout toevoegt. Wanneer u eerst zout toevoegt, zouden de korrels de bodem licht kunnen aantasten.

• Alhoewel het hoegenaamd niet de kwaliteit en de werking van uw producten kan benadelen, is het natuurlijk beter om geen te scherpe voorwerpen te gebruiken omdat die krassen of markeringen kunnen veroorzaken in roestvrij staal. Het is echter belangrijk te weten dat deze mogelijke krassen en markeringen op geen enkele wijze de kwaliteit van het materiaal, noch van de kook- of bakeigenschappen van deze producten kunnen aantasten.

• De bodem van uw Demeyere reeks is speciaal ontwikkeld om zeer hoge temperaturen te weerstaan. Roestvrij staal zal echter wel beginnen te verkleuren vanaf temperaturen die de 350°C overschrijden. Dit is natuurlijk veel meer dan de normale kooktemperatuur van 100°C of de normale baktemperatuur van +/- 180°.

• Voor optimaal rendement van uw kookgerei van Demeyere wordt aangeraden de kookpot te plaatsen op de daarvoor geschikte kookplaat. Deze mag gelijk of kleiner zijn dan de bodem van de pan zelf. (Deze raadgeving is echter niet zo strikt te nemen voor inductiefornuizen als voor andere conventionele gas- en elektrofornuizen. Voor inductie mag de kookpot wat kleiner zijn dan de diameter van de spoel).

• Door de kwaliteit en de speciale warmtespreiding in de bodem is er geen enkel probleem om het Demeyere kookgerei te gebruiken op een diameter van fornuis die veel kleiner is dan de pan zelf. De pot/pan heeft dan wel wat meer tijd nodig vooraleer de volledige bodem van het midden tot op de zijkant warm is. [Let op: om plaatselijke oververhitting te vermijden, gebruik bakpannen van 28 en 32 cm niet op een diameter kleiner dan respectievelijk 18 en 22 cm !]

• Op een gasfornuis is het belangrijk dat u de volgende basisregel altijd volgt: de diameter van de gasvlam mag nooit groter zijn dan de bodem van de pan zelf.


terug