Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Onderhoud

  • De producten voor vaatwasser worden meer en meer agressief en kunnen het aluminium van de pan aantasten. Voor een lange levensduur raden wij daarom aan water te gebruiken met detergent of afwasmiddel samen met een zacht sponsje, borsteltje of lapje. Gebruik nooit bleekwater, javelwater, schuurmiddelen of staalwol.
  • Om hardnekkige verkleuringen te verwijderen laat u de pan eerst staan met wat warm water en wat normaal afwasmiddel erin. (Eventueel een ganse nacht). Daarna reinigen met een zachte lap, spons of borstel.
  • Om neerslag van mineralen, kalk en droge gekleurde vlekken te verwijderen is het best uw pan te reinigen met wat zuivere normale azijn (1 tot 5 eetlepels). Daarna terug doorwassen met water en afwasmiddel en alle mogelijke neerslag zal verwijderd zijn. (U kan in de plaats van azijn ook wat citroensap gebruiken).
  • In uitzonderlijke gevallen van hardnekkige verkleuring of verbrand vet kunt u ook een niet-schurend zilverpoetsmiddel of poetsmiddel voor roestvrij staal gebruiken. Alhoewel ze niet verschijnen bij normaal gebruik, zullen mogelijke vlekken en verkleuringen geen nadeel berokkenen aan het gebruik van de kookpot en ook niet aan de kookresultaten. Het is natuurlijk gemakkelijker om ze vanaf het begin weg te nemen zodat u het kookgerei in optimale conditie houdt. Demeyere biedt ook een speciaal reinigingsproduct aan (ref. 773889), te koop bij onze verdelers.

terug