Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Koken/pocheren

Met koken in de engere zin van het woord†bedoelen we het onderdompelen in kokend water, dat dus 100įC heet is. Je kan van kokend water spreken zodra een stoombel ontstaat aan de onderkant van de pot. Pocheren of zachtjes koken krijg je wanneer het water net geen 100įC heeft. Het voordeel is dat je geen luchtbellen krijgt die de vis of de fijne groenten uiteen kunnen rijten.

Om optimaal te kunnen koken in een kookpot/pan mogen de wanden van de pot geen warmte van de bodem naar boven trekken. Men moet er in tegendeel vooral voor zorgen dat de warmte bijgehouden wordt door de zijwand van de pot en door het deksel. Een goede bodem moet dan weer goed warmtegeleidend zijn zodat de warmte over heel de bodem gelijkmatig verdeeld wordt.


Tips

1. Laat nooit een leeg kookelement op een warm vuur staan of laat nooit droogkoken.† Uw kookproduct zou erdoor kunnen vervormen of smelten.

2. Leg een warm deksel enkel omgekeerd op de glazen plaat van uw vuur.† Door afkoeling kan anders een vacuŁm ontstaan,†wat het moeilijk maakt het deksel te verwijderen.

3. Niet-opgeloste zouten kunnen kleine putjes doen ontstaan in roestvrijstalen bodems.† Laat dus geen voedsel waar veel zout is aan toegevoegd in uw pot staan.