Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

Alle vuren

Geschikt voor alle vuren

Alle Demeyere producten kunnen worden gebruikt op de conventionele warmtebronnen zoals elektriciteit en gas, maar zijn eveneens geschikt voor hi-light, vitroceramische kookplaten én inductie.

Om dit mogelijk te maken, ontwikkelde Demeyere TriplInduc, een materiaal dat er voor zorgt dat het kookgerei gebruikt kan worden op alle types warmtebronnen en bovendien mogelijk maakt dat men op ieder moment van het ene type naar het andere kan overschakelen. Dankzij de excellente magnetische eigenschappen geeft TriplInduc bovendien tot 30% meer rendement op inductie. Tenslotte verzekert het dat de bodem niet zal vervormen en vlak blijft, zelfs na jarenlang gebruik.

Het Demeyere kookgerei laat een veilig gebruik in de oven toe, zelfs tot 350°C, zonder enige beperking. Hogere temperaturen kunnen het materiaal wel verkleuren, maar zijn in principe nooit van toepassing bij oven- of kookbereidingen.
Indien op een fornuis temperaturen worden bereikt van meer dan 350°C kan het kookgerei blijvende schade ondervinden zonder mogelijkheid van herstel en zonder aanspraak op enige garantie. Nochtans is het zo dat bij normaal gebruik fornuizen en ovens nooit de temperatuur van 260°C overschrijden. Bakken gebeurt op temperaturen van +/- 180°C.

klik hier voor meer informatie over de verschillende warmtebronnen.

 

Opgelet: De oudere modellen van de snelkokers, de Apollo-reeksen die voor 1989 en de Athena- en Venus-reeksen die voor 1992 gefabriceerd werden, zijn nog niet geschikt voor inductie. Alhoewel heel uitzonderlijk, is het mogelijk dat er nog enkele van deze oudere exemplaren in omloop zijn. Gelieve dus steeds na te gaan of het product in kwestie op inductie gebruikt kan worden. Dit kan u makkelijk testen door een magneet onderaan de bodem te houden. Blijft de magneet plakken, dan is het product geschikt voor inductie.