Demeyere Cookware, experience the quality, taste the difference.

De beste architectuur

Ervaring leert dat voor elke kookmethode de warmteoverdracht essentieel verschilt en dat daarom ook aangepast kookgerei noodzakelijk is. Die ťne technologie, die geschikt is voor alle kookgerei, bestaat niet. Daarom ontwikkelde Demeyere voor elk type kookgerei een aangepaste technologie.

Voor kookmethodes met vloeistoffen, zoals het bereiden van soepen of het stomen van groenten, gebruikt Demeyere wanden uit roestvrij staal 18/10, die de warmte in de pan houden, gecombineerd met een warmtegeleidende bodem, die voor een optimale warmtespreiding zorgt. Voor bepaalde recepten en kookmethodes is het echter noodzakelijk dat de warmte ook via de zijwand wordt verspreid. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grillen, bakken, sudderen, het bereiden van delicate sauzen, roerbakken, enz. In deze gevallen is een meerlagenmateriaal (7-PlyMaterial) tot aan de rand optimaal.

De dikte van het meerlagenmateriaal bepaalt de temperatuursverdeling. Daarom heeft het 7-PlyMaterial verschillende diktes voor verschillende afmetingen en toepassingen:

  • 2,3 mm voor wokken: 230įC op de bodem - 140įC op de zijkanten
  • 3 tot 3,3 mm voor conische sauteuses, sudderpannen en bepaalde bakpannen (koekenpannen)
  • 4,8 mm voor professionele bakpannen (koekenpannen) Proline.

Alle producten van Demeyere zijn geschikt voor alle types fornuizen, inclusief inductie. Om dit mogelijk te maken, ontwikkelde Demeyere TriplInduc, een materiaal dat er voor zorgt dat het kookgerei gebruikt kan worden op alle types warmtebronnen en bovendien dat men op ieder moment van het ene type naar het andere kan overschakelen. TriplInduc verzekert daarenboven dat de bodem niet zal vervormen en vlak blijft, zelfs na jarenlang gebruik.